Výživa při onemocnění

Výživa při onemocnění již nepůsobí na poli prevence vzniku onemocnění, ale stává se nedílnou součástí léčby mnoha nemocí. Ve stručnosti se dá říci, že cílem této výživy je upravit stravu pacienta dle specifických požadavků na složení, na energetickou hodnotu a způsob přípravy potravin. Vhodným jídelníčkem lze podpořit celkovou terapii nemoci a dosáhnout tak zlepšení zdravotního stavu či zmírnění komplikací.

Komu může výživa při onemocnění pomoci

Složením své stravy by se měli zabývat převážně lidé trpící následujícími nemocemi:

  • diabetes mellitus (cukrovka) a další poruchy metabolismu (fenylketonurie, hyperlipoproteinemie, dna…)
  • celiakie
  • potravinová intolerance (nesnášenlivost)
  • potravinová alergie
  • onemocnění trávicího traktu (průjem, zácpa, pocity plnosti, plynatost, onemocnění jater, slinivky břišní, problémy se žlučníkem)
  • vysoký krevní tlak
  • nemoci srdce a cév
  • vysoká hladina cholesterolu
  • endokrinní onemocnění (porucha funkce štítné žlázy,…)
  • onemocnění ledvin
  • onkologické onemocnění
  • pacienti po úrazu či chirurgickém zákroku
  • …a další

Co tím získáte

  • úprava tělesné hmotnosti
  • zabránění nežádoucího hubnutí při onkologickém onemocnění
  • podpora chuti k jídlu
  • snížení rizika vzniku komplikací cukrovky
  • zmírnění či úplné odstranění zažívacích problémů
  • podpora regenerace organismu
  • podpora růstu u nemocných dětí
  • …a další

 

 

Dotaz / Objednávka

Služba:
Jméno*:
Telefon*:
Email:
Poznámka / Dotaz:

Vyplněním a odesláním kontaktního formuláře klient uděluje souhlas se zpracováním svých osobních údajů, a to ve smyslu Nařízení EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů, které je účinné od 25. 5. 2018.